fredag 16 april 2010

Panter Tanter! och Paris

Min älskade syster som bor ända bort i norrland tog en skidtur med sina vänninor.. solen sken, vår.. varför inte bygga ett hoppgupp? och sen filma det? Fabian min älskade systerson har satt ihop det till en film.. det är ju så populärt med dessa freestyle movies.. här kommer ännu en *asg*
Vad ska man säga?! min syster är den som står och laddar på guppet.. say no more!

Förra veckan var jag i Paris! José aka Kung Guvo af baren anslöt sig på fredag eftermiddagen.. sjuk! Men vad gör man, det är bara bita ihop.. hehe
Efter att vi hade checkat in på vårt fina hotell som låg helt perfekt så strosa vi ner mot Louvren, vi stannade till och tog en drink så klart.. sen strosa vi vidare. Till vår förtjusning så var Louvren kvällsöppen och köfri OCH halva priset! så vi slank in och kollade på Mona Lisa.. världens mest kända porträtt?! det roliga var att överallt stod det "no photos", men ingen som var där verkade kunna läsa... inte heller vakterna! för dom gjorde ingenting när folk fotade. :)
Sen gick vi och åt fransk biff med bea och drack franskt vin och till förätt drack vi champagne! det blev även efterätten..
Sen berättade José att hans mamma hade sagt åt honom å dricka tequila, så att han blev frisk! Jag som hade fortsatt dricka champagne (eftersom det var typ billigare än öl) fick alltså en lite annorlunda kombination där, champagne och tequila. Men det funkade bra! Champagne bubblorna rev bort den där äckliga eftersmaken av tequilan.. och hjälpte till att föra alkoholen rakt upp i huvet! jippi..! Vi fick dessutom lite gratis shots av de i baren.. baren låg dessutom granne med hotellet, så när det var dags att på något ostadiga ben ta sig hem så var det nära. Dessvärre så blev inte José frisk, inte ens efter 5 tequila..
Nästa dag så var José sjuk + bakis.. jag var bara det ena.. men vid 12-tiden hade vi i alla fall tagit oss ut och beställt in en gigantisk frukost, croq monseur (stavas det så?) och ost och skink omelett, det sistnämnda var sjukt gott och hade räckt gott, vi stod oss hela dan på den frukosten.

Vi promenerade bort till nån park som jag inte kommer ihåg vad den hette, och på vägen dit ser vi 4 modeller som håller på att fotas, sjukt smala, konstigt att det ser bra ut på bild sen?? för IRL så hängde alla kläderna som små tält.. men det kändes trots allt väldigt parisiskt att få se en modefotografering.
Sen vek vi av mot eiffeltornet efter en överläggning ang. eiffeltornet vs. triumfbågen.. sånna där bågar finns ju överallt.. så det blev eiffeltornet :D Vilken galen byggnad egentligen, ascool/fulsnygg. Promenaden dit gick längs Sein och vi hade våran egen modefotografering haha plus att jag ville fota konstiga träd! Vårens första mjukglass som var lite konstig avnjöts tätt intill eiffeltornet. Sen tog vi metron till Mont Marte och Sacreceur, coolt!! Där skulle man ju lätt ha kunnat varit hela dagen, men vi hade ju inte så mycket tid.. utan efter nån timme eller så åkte vi ner till Notre Damme.. det var sista turistmålet för dagen, klockan hade hunnit bli 19.. och på väg tillbaka mot hotellet hittade vi en sån nice uteservering längs Sein så vi stannade och tog oss ett glas Champagne.. det är ju verkligen så gott!!!

Efter en 'siesta' så gick vi till pasta restaurangen intill.. och åt kanske världshistoriens sämsta pasta! heeeeelt smaklös, usch! men ingen pasta som inte lite champagne kan släta över.. hehe men det blev en tidig kväll, vi var trötta och josé som sagt sjuk.. så vid 24-tiden låg vi i säng och tittade på Face off dubbad på tyska.. haha! eftersom man har sett den 10 gånger så tänke man inte ens på att dom prata tyska.. den gick även bra att somna till. :D

Paris var helt sagolikt vackert, vi mötte våren, det är där den är! Ca 16-18 grader och blommande träd.. vi har redan börjat prata om vi kanske skulle ta och möta hösten i Paris också hehe.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det VAR världshistoriens äckligaste pasta, eller den kanske inte svar äcklig, utan smaklös.